1e Gebruikersdag MediScore België groot succes

1e Gebruikersdag MediScore België groot succes

Op donderdag 21-1-2016 is de eerste gebruikersdag MediScore in België succesvol gehouden.

De focus van deze gebruikersdag lag in het delen van ervaringen tussen eindgebruikers, en in deze hoedanigheid waren we ook zeer verheugd dat we enkel vooraanstaande gastsprekers hebben kunnen uitnodigen voor deze belangrijke mijlpaal voor Itémedical België.

Dr. K. Colpaert, intensivist aan het UZ Gent, heeft aangetoond dat er een duidelijke intentie bestaat vanuit de overheid om een IZ registratie systeem tot stand te brengen in België. Een project dat de komende jaren het Belgische IZ landschap zeker zal veranderen.

Mw. Brinkman, medewerker bij de NICE stichting Nederland, heeft de ervaringen die de NICE stichting heeft opgebouwd gedurende 20 jaar gedeeld. De NICE stichting bewaakt de kwaliteit van zorgverlening door het opvolgen van kwaliteitsindicatoren en geeft feedback aan de deelnemende ziekenhuizen. Hiernaast staan ze garant voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en begeleiden ze ziekenhuizen in het interpreteren van data en het opstellen van verbeterprojecten.

Dr. W. Swinnen, adjunct hoofdarts aan het AZ sint Blasius Dendermonde, heeft aangetoond dat we niet bang mogen zijn om aan de slag te gaan met de cijfers van het eigen ziekenhuis. Er werd een duidelijk succesverhaal gecreëerd binnen de muren van het AZ Sint Blasius waar de incidentie van VAP zeer sterk gereduceerd kon worden door dit in kaart te brengen en verbeterprojecten op te zetten.

Wij willen alle sprekers en aanwezigen bedanken voor het bijdragen aan het succes van de gebruikersdag.

 

Ga terug ›

Nieuws

Zorgregistratie: gebruik uw stem!
29-05-2019

Zorgregistratie: gebruik uw stem!

Lees verder
Foto impressie Itémedical dag
28-03-2019

Foto impressie Itémedical dag

Lees verder
Leuk dat je er was!
25-03-2019

Leuk dat je er was!

Lees verder
Meer nieuws ›