Dr. Swinnen (AZ Sint Blasius) over MediScore

Dr. Swinnen (AZ Sint Blasius) over MediScore

Dr. Swinnen van het AZ Sint Blasius is sinds kort een gebruiker van MediScore. Hieronder legt hij uit waarom.

Data verzamelen is een essentieel onderdeel van elke medische praktijk. Het stelt je in staat om de evolutie van je patiëntenpopulatie/praktijk/dienst/ziekenhuis te volgen, het geeft je alarmsignalen als er afwijkingen ontstaan, en het stelt je in staat om je te vergelijken met gelijken (benchmarken).

Er zijn meerdere wijzen om deze gegevens te verzamelen: van papieren registraties, over zelf gecconfigureerde software (spreadsheet of database), tot gespecialiseerde softwarepakketten (al dan niet geïntegreerd binnen een patient data management system).

De zwakte van papieren registraties en zelf geconfigureerde software is dat alles staat of valt met de toewijding en de aanwezigheid van de teamleden die zich hiermee bezig houden. Het verdwijnen van teamleden legt een zware hypotheek op de toekomst van deze dataregistratie.

Het voordeel van een gespecialiseerd softwarepakket is het verhogen van het aantal teamleden dat data registreeert. De configuratie ervan laat het genereren van standaardrapporten toe, zodat er geen bijzondere kennis voor dataverwerking, bevragen van databases etc. hoeft te zijn. Het afhaken van één of meerdere teamleden hypothekeert de input van data niet.

Daarnaast laat een gespecialiseerd softwarepakket ook toe om benchmarking beter te organiseren, onder voorbehoud van het gebruik van uniforme definities.

Ga terug ›

Nieuws

Zorgregistratie: gebruik uw stem!
29-05-2019

Zorgregistratie: gebruik uw stem!

Lees verder
Foto impressie Itémedical dag
28-03-2019

Foto impressie Itémedical dag

Lees verder
Leuk dat je er was!
25-03-2019

Leuk dat je er was!

Lees verder
Meer nieuws ›