ICNet Nieuws

ICNet Nieuws

ICNet is het informatiesysteem voor deskundigen infectie preventie en Antibiotica team, ter ondersteuning voor de Surveillance op ziekenhuis infecties, bij het manager van uitbraken en voor uw A(ntibiotica) team.

Surveillance op ziekenhuis infecties

Van primair belang voor het voorkomen van infecties is het kunnen monitoren van micro organismen in uw organisatie. Veelal zal het u ontbreken aan een informatie systeem waarin u alle benodigde gegevens voor een goede monitoring van infecties in 1 applicatie heeft. ICNet is voor dit doel ontworpen. Geïntegreerd met uw ZIS, lab systeem (microbiologie en KCL), uw EPD/PDMS en uw apotheek systeem levert ICNet u volledig inzicht in de voor u relevante gegevens.
Het doel van ICNet is om u instaat te stellen een significante reductie te realiseren van voorkombare ziekenhuis infecties. ICNet kent voor dat doel een tal van signalering en alarmerings functies welke u helpen de juiste acties op het juiste moment in te zetten.


Uitbraak management

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een uitbraak dan kunt u via de outbreak tool van ICNet snel reageren, en door middel van een kant en klaar contact matrix bepalen welke patiënten, bezoekers of personeel geïncludeerd dienen te worden in uw uitbraak management tool. Het voorkomen van een uitbraak is het beste, het goed managen van een uitbraak een must. Met ICNet heeft u de tools in handen.


Antibiotica stewardship

Door slim gegevens uit uw ZIS/EPD en uw microbiologisch lab te combineren kan ICNet u attenderen op “verkeerd” antibiotica beleid. U wordt bijvoorbeeld geattendeerd wanneer uw micro organisme resistent is tegen het gegeven antibiotica, of wanneer er antibiotica gegeven wordt (buiten het preventieve om) maar er is geen sprake van een micro organisme. Natuurlijk met bijhorende resistentie patronen en MIC waarden. U wordt in de gelegenheid gesteld goed toe te zien op een correct uitgevoerd antibiotica beleid.

Monitoring op postoperatieve wond infectieD

oor post operatieve patiënten binnen ICNet te voorzien van een “TAG” kunnen zij door ICNet gemonitord worden op mogelijke post operatieve infecties. Bij heup vervangen tot 365 dagen. Ook na heropname.
Voor POWI en Lijnensepsis is ICNet ook voorzien van registratie en import mogelijkheden om uiteindelijk te zorgen voor een complete export naar PREZIES .

Voor meer informatie of een afspraak bel of mail Arno Hoogland: 06-54668044 – a.hoogland@itemedical.nl

Ga terug ›

Nieuws

Koppeling tussen PDMS en MediScore
02-07-2018

Koppeling tussen PDMS en MediScore

Lees verder
Het Ziekenhuis Amstelland live met MetaVision!
22-03-2018

Het Ziekenhuis Amstelland live met MetaVision!

Lees verder
Deelname Health & Care
13-03-2018

Deelname Health & Care

Lees verder
Meer nieuws ›