Isala Zwolle Live met MetaVision

Isala Zwolle Live met MetaVision

Op zaterdag 3 augustus zijn de Isala Klinieken Zwolle verhuist naar een nieuw ziekenhuis. Meteen bij de verhuizing is MetaVision in gebruik genomen op de IC, NICU en OK.

Op zaterdag 3 augustus zijn de Isala Klinieken Zwolle verhuist naar een nieuw ziekenhuis. Meteen bij de verhuizing zijn alle 130 bedden van de IC, OK en NICU uitgerust met MetaVision. In het oude ziekenhuis was MetaVision alvast voor enkele bedden beschikbaar zodat de eindgebruikers konden wennen. Deze hele operatie is soepel verlopen door een goede samenwerking tussen het team van Isala Zwolle, iMDsoft en Itémedical. Al jarenlang stoorde Dr. Kieft, intensivist Isala klinieken, zich aan de alsmaar stijgende registratielast rondom de zorg van een Intensive Care. Hans Kieft heeft lang toegeleefd naar dit moment. Al in 1998 heeft hij voor het eerst een brief geschreven naar de Raad van Bestuur met het verzoek om een PDMS.

“Al sinds 2000 zijn we structureel meer tijd kwijt met registratie, zodat er minder tijd voor zorg overblijft” aldus Hans Kieft. Nu alle apparaten gekoppeld zijn  aan MetaVision en MetaVision op haar beurt weer zorgt voor een vulling van MediScore zijn we veel van de handmatige registraties kwijt. In MediScore wordt nu de TISS, NICE, SOFA, Complicatie registratie, verrichtingen en behandelingen, Ernstige en lijnen sepsis automatisch geregistreerd door de input van MetaVision. Dat is een grote stap voorwaarts en hierdoor zullen minder fouten worden gemaakt.

Medicatieveiligheid

Een zo mogelijk nog grotere impact heeft het elektronisch voorschrijven binnen MetaVision. Binnen MetaVision zit een bewaking op dubbel medicatie en medicatie interactie op basis van de G-standaard. Helemaal geconfigureerd om naadloos aan te sluiten op de workflow van de ICU. “Ideaal en tegenwoordig onmisbaar op een ambitieuze IC als de onze” aldus Kieft. Ook de koppeling met het EVS is daarbij een onmisbare schakel, waarbij Dr. Kieft aangeeft dat hij trots is dat de Isala klinieken als eerste in Nederland een dergelijke koppeling in productie heeft genomen. Dr. Kieft geeft aan dat dat mede te danken is aan de gedrevenheid en ambitie van zijn collega JanCees van Niel (Ziekenhuis Apotheker).

Door configureren

MetaVision is heel flexibel en goed configureerbaar, dat is ook nodig want wij hebben veel ambities, en een goede ploeg met mensen die het ook kunnen, aldus Kieft. Het grootste voordeel hierbij is dat alle kennis over het systeem nu in het huis aanwezig is en dat we niet van de firma afhankelijk zijn om wijzigingen en toevoegingen door te voeren. Dat is wel zo snel en kostenefficiënt.

Ga terug ›

Nieuws

Alarmveiligheid objectief gemeten
26-01-2020

Alarmveiligheid objectief gemeten

Lees verder
CHR de la Citadelle kiest voor MetaVision
24-01-2020

CHR de la Citadelle kiest voor MetaVision

Lees verder
Optimalisatie zorgzwaarte AZ Sint-Maarten
24-12-2019

Optimalisatie zorgzwaarte AZ Sint-Maarten

Lees verder
Meer nieuws ›