Itémedical breidt MediScore ICU uit met Zorgzwaarte module

Itémedical breidt MediScore ICU uit met Zorgzwaarte module

Al jaren wordt op Nederlandse Intensive care afdelingen de verpleegkundige werklast gemeten. Dit doen afdelingen om inzichtelijk te maken of de werklast van de verpleegkundige niet te groot is ten opzichte van de door patiënten gevraagde werklast. Er worden verschillende instrumenten gebruikt om de zorgzwaarte te meten: TISS-76, NEMS en NAS zijn slechts een aantal voorbeelden. Maar al deze instrumenten hebben een nadeel. Zo zijn de vragen verouderd, zijn ziekenhuis onderling niet te vergelijken en wordt de werklast soms over de dag en niet per dienst gemeten waardoor veel waardevolle informatie verloren gaat.

Dit tot grote ergernis van de V&VN IC. Zij hebben een aantal jaren dan ook het initiatief genomen tot een nieuwe werklast meting. Uitgangspunten hierbij waren één nationaal systeem, mogelijkheid tot een registratie per dienst en het moest backward compatible zijn. Dit initiatief heeft geleid tot een rapport met aanbevelingen. Op basis van het rapport heeft de Stichting NICE daarna, in samenwerking met de V&VN IC dit verder uitgewerkt. De uitkomst is een nieuw werklast instrument Zorgzwaarte. Deze nieuwe meting heeft grote overlap met de TISS-76 en de NAS, bevat aangescherpte definities en bevat ook een aantal nieuwe velden. Verder is de Zorgzwaarte per dienst en per dag te scoren.

Op initiatief van de V&VN IC en de Stichting NICE start binnenkort een pilot om de haalbaarheid van de registratie en de juistheid van de definities te testen. Itémedical zal een aantal pilot instellingen ondersteunen met een Zorgzwaarte module in MediScore ICU. Deze module is ingericht volgens de specificaties van de Stichting NICE en de resultaten van de module worden toegevoegd aan de reeds bestaande NICE export. Vanzelfsprekend worden er ook standaard management rapportages meegeleverd bij deze nieuwe module. Verder zorgt Itémedical er voor dat de financiële declaraties, die vaak via de TISS-76 gebeuren, nu ook via de Zorgzwaarte geregistreerd kunnen worden.

Wilt u meer weten over de zorgzwaarte module van MediScore ICU of over een ander Itémedical product? Bekijk dan hier een gefilmde productpresentatie en download de brochure of neem vrijblijvend contact op met Itémedical.

Ga terug ›

Nieuws

Zinvolle en kritische medische alarmering?
03-12-2019

Zinvolle en kritische medische alarmering?

Lees verder
Wedstrijdvraag VVIZV Congres
21-11-2019

Wedstrijdvraag VVIZV Congres

Lees verder
Itémedical aanwezig op VVIZV Congres
18-11-2019

Itémedical aanwezig op VVIZV Congres

Lees verder
Meer nieuws ›