Itémedical op Venticare 2012

Itémedical op Venticare 2012

Afgelopen week vond Venticare plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Hét congres voor de acute en intensive zorg in Nederland. Itémedical was als vanouds prominent aanwezig met een uitgebreid productportfolio.

Spacelabs

Veel belangstelling was er voor de nieuwe Spacelabs monitoringlijn: de Xprezzon, het nieuwe niveau van connectiviteit. Het nieuwe innovatieve design van de Xprezzon sprak de stand bezoekers enorm aan. Inmiddels wordt de Xprezzon in diverse ziekenhuizen in Nederland geïmplementeerd.

MetaVision

In de afgelopen periode zijn veel ziekenhuizen een PDMS keuzetraject ingegaan. MetaVision heeft als PDMS marktleider in Nederland een reputatie als compleet en flexibel configureerbaar PDMS systeem. Met belangstelling keken de stand bezoekers naar de diverse MetaVision configuraties van Intensive Care en OK afdelingen. In Nederland ontstaat op de OK afdeling en Spoed Eisende Hulp steeds meer de behoefte aan de introductie van een nieuwe generatie PDMS systeem. Ook deze afdelingen moeten meer gegevens registreren en rapporteren. Niet alleen externe instanties als de IGZ en PREZIES, maar ook het interne management heeft behoefte aan gedetailleerde data. Met MetaVision kan het “continuüm of care” binnen de acute en intensive zorg in een ziekenhuis gewaarborgd worden. De implementatie van MetaVision op 3 OK afdelingen in Nederland komende maanden is het bewijs dat veel ziekenhuizen het continuüm of care als belangrijk zorg criterium zien. De complete dossiervoering van een patiënt draagt bij aan de hoge standaard van de kwaliteit van zorg die ziekenhuizen nastreven.

MediScore

MediScore vindt zijn oorsprong op de Intensive Care waarbij aanvankelijk de TISS en de NICE gegevens geregistreerd en geëxporteerd konden worden. Inmiddels heeft MediScore een prominente plaats binnen een ziekenhuis gekregen. Niet alleen de Intensive Care afdelingen maken gebruik van MediScore, maar ook ziekenhuis brede toepassingen als MediScore ZPI (VMS thema’s en kwaliteitsindicatoren) en de ondersteuning voor bijvoorbeeld APS en DWS teams hebben hun intrede in de ziekenhuizen gedaan. MediScore blijft een krachtige software oplossing voor het registreren en exporteren van datasets als NICE, TISS, Sepsis, Lijnen etc. Daar waar EVD’s, ZIS/EPD’s en PDMS systemen hun beperkingen hebben om datasets up-to-date te houden, biedt MediScore een eenvoudige oplossing om registratie van de verplichte datasets te registeren en te monitoren.

Ga terug ›

Nieuws

Alarmveiligheid objectief gemeten
26-01-2020

Alarmveiligheid objectief gemeten

Lees verder
CHR de la Citadelle kiest voor MetaVision
24-01-2020

CHR de la Citadelle kiest voor MetaVision

Lees verder
Optimalisatie zorgzwaarte AZ Sint-Maarten
24-12-2019

Optimalisatie zorgzwaarte AZ Sint-Maarten

Lees verder
Meer nieuws ›