Ervaringen met MetaVision uit het OLV Aalst

Ervaringen met MetaVision uit het OLV Aalst

OVL Aalst publiceert de eerste ervaringen met MetaVision in eigen huisblad.

In december 2011 is in het Onze Lieve Vrouw ziekenhuis in Aalst, België, MetaVision in gebruik genomen op de Intensive Care en op de CCU. Voor de installatie en uitrol van het programma is nauw samengewerkt met UZ Leuven. Afgelopen mei verscheen een uitgebreid artikel over deze ingebruikname in het OLV huisblad “Top in Zorg”.

MetaVision is een ‘patiënt data management systeem’ voor de Intensive zorgen afdelingen. De software verschilt met andere, ziekenhuis brede datasystemen omdat ze per minuut automatisch data binnenhaalt van alle activiteit op IC en CCU, naast andere labo- en verslagresultaten. Het systeem registreert automatisch een aantal parameters, zoals hartslag en bloeddruk, en berekent ook automatisch de vochtbalans van de patiënt. De behandelende arts of verpleegkundige kan daarnaast andere gegevens zoals medicatie of onderzoeksresultaten digitaal invoeren. De kunst is om de overzichten dusdanig te configureren dat de gewenste verbanden tussen de data zichtbaar worden.

Dankzij het systeem kunnen de medewerkers hun tijd en werk efficiënter indelen en betere kwaliteitscontroles uitvoeren. Het project loopt nu een aantal maanden. De diensten kunnen zich nu focussen op de finetuning en de optimalisatie van het systeem.
Lees het hele artikel uit Top in Zorg op de website van het OLV.

Ga terug ›

Nieuws

AvL kiest voor medische alarmdistributie
09-09-2019

AvL kiest voor medische alarmdistributie

Lees verder
VZI TechTalk Alarmmanagement
19-07-2019

VZI TechTalk Alarmmanagement

Lees verder
Zorgregistratie: gebruik uw stem!
29-05-2019

Zorgregistratie: gebruik uw stem!

Lees verder
Meer nieuws ›