OnTrak ABP monitor binnen de huisartsenpraktijk

OnTrak ABP monitor binnen de huisartsenpraktijk

Een nieuwe methode van intermitterende bloeddrukmeting lijkt zijn intrede te doen binnen de huisartsenpraktijk.


Waar ABP systemen in het verleden alleen aan de patiënt meegegeven werden ten behoeve van een 24-uurs of 7-daagse meting lijkt daar nu aanvullend een nieuwe wijze van gebruik bij te komen.
Het gaat  hierbij om een intermitterende meting van de bloeddruk met een interval van 5 minuten gedurende een periode van 30 minuten. Deze meting vindt plaats binnen de huisartsenpraktijk en wordt bij voorkeur uitgevoerd met behulp van een ABP monitor.

Bovenstaande blijkt uit een recent binnen het vakblad Huisarts en Wetenschap gepubliceerd artikel getiteld:  “Het einde van de gewone praktijkbloeddrukmeting?” (Van der Wel MC, Scherpbier de-Haan ND. Het einde van de gewone praktijkbloeddrukmeting? Huisarts Wet 2015?58(2):703.)

De abstract van het betreffende artikel vindt u hier

De OnTrak ABP biedt de mogelijkheid om een dergelijke meting laagdrempelig binnen de huisartsenpraktijk uit te voeren. Het instellen van het tijdsinterval is met behulp van de functietoetsen en duidelijke weergave van de instellingen op het display eenvoudig mogelijk op de OnTrak zelf. Dit zonder tussenkomst van een computer. Hierdoor is de OnTrak breed inzetbaar voor intermitterende metingen in de huisartsenpraktijk zelf, maar is de OnTrak ook uitermate geschikt voor de langere 24-uurs tot 7-daagse meting.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de nieuwe Spacelabs OnTrak ABP ontvangen?

Vraag vrijblijvend de informatie leaflet aan via deze link
 

 

 

Ga terug ›

Nieuws

Patiëntmonitoren voor HNO op Curaçao.
30-10-2018

Patiëntmonitoren voor HNO op Curaçao.

Lees verder
Koppeling tussen PDMS en MediScore
02-07-2018

Koppeling tussen PDMS en MediScore

Lees verder
Het Ziekenhuis Amstelland live met MetaVision!
22-03-2018

Het Ziekenhuis Amstelland live met MetaVision!

Lees verder
Meer nieuws ›