RRC Leiden implementeert CARDSS 3.0

RRC Leiden implementeert CARDSS 3.0

Kwaliteit van zorg staat bij het RRC bij het gebruik van MediScore CARDSS 3.0 voorop. De verwachting is dat het RRC door het gebruik van CARDSS 3.0 een efficiency slag kan maken, aldus Bea Köller, sectormanager Hart- en Longrevalidatie.

MediScore CARDSS van Itémedical is een webbased applicatie, specifiek voor hartrevalidatie, met het primaire doel alle professionals, werkzaam binnen de hartrevalidatie, actief te ondersteunen bij het naleven van de richtlijnen van 2011. De software biedt beslissingsondersteuning bij het opstellen van een behandelplan, gebaseerd op de beslisboom 2012 en is gevalideerd door de Klinische Informatiekunde van het AMC. Daarbij heeft de behandelaar altijd de vrijheid om eigen keuzes te maken.

Bea Köller geeft aan: “Door gebruik van CARDSS wordt het makkelijker en sneller om gegevens aan te leveren en te delen. Daarnaast krijgen patiënten door deze werkwijze sneller een behandelvorm toegewezen. Het behandeladvies wordt door het RRC gegeven. De behandeling kan ook plaatsvinden in één van de instellingen in de regio. Het gebruik van CARDSS bevordert de heldere communicatie onderling”.

CARDSS biedt heldere overzichten per patiënt, met daarop van alle specialismen de status. Hierdoor zijn de gegevens gebruiksklaar voor het Multidisciplinair Overleg (MDO). “Dit biedt ons de mogelijkheid om de voortgang van doelen en interventies te bewaken”.

Op de afdeling Hart- en Longrevalidatie van het RRC vindt revalidatie van enkel-, meervoudige en complexe patiënten plaats. Voor iedere patiënt stelt het RRC een apart programma samen. De expertise en jarenlange ervaring heeft het centrum in de regio en in Nederland tot één van de top hartrevalidatiecentra gemaakt.

 

Ga terug ›

Nieuws

VZI TechTalk Alarmmanagement
19-07-2019

VZI TechTalk Alarmmanagement

Lees verder
Zorgregistratie: gebruik uw stem!
29-05-2019

Zorgregistratie: gebruik uw stem!

Lees verder
Foto impressie Itémedical dag
28-03-2019

Foto impressie Itémedical dag

Lees verder
Meer nieuws ›