Familie Contact met Covid-19 patiënten via SMS

Op dit moment zien we dat de Intensive Care (IC) medewerkers overbelast raken in Nederland. Daarnaast lezen we in de media dat hierdoor ook het contact met familie van Covid-19 patiënten zeer beperkt is. Door inzet van de MediScore module Familie Contact wordt het voor IC zorgmedewerkers veel eenvoudiger om contact te hebben met de familie van de IC patiënten.

MediScore Familie Contact is een software tool welke SMS’jes verstuurt naar de contactpersonen van de patiënt. Door op vooraf afgesproken tijden een SMS te versturen, wordt de familie betrokken bij de behandeling van de patiënt. Dit voorkomt onnodige telefoontjes op onhandige tijdstippen voor de zorgmedewerker. De informatie wordt gedocumenteerd en is hiermee verifieerbaar.

SMS is een beveiligde manier van communicatie, omdat het privacy gevoelige informatie betreft. Hierdoor zijn de gegevens beveiligd volgens de laatste AVG richtlijnen.

Ter ondersteuning stelt Itémedical de module Familie Contact ter beschikking aan MediScore IC gebruikers. Voor aanvraag en realisatie door ons Support team. Bel: +31 344 66 39 30 of mail naar support@itemedical.nl.