Medische alarmfiltering

Coaching en begeleiding

Gebruiksvriendelijke systemen

Dichtbij de zorg

Home Medische alarmfiltering

Snellere respons op kritische alarmen

Itémedical claimt dat door het uitfilteren van irrelevante alarmen, de responstijd op kritische alarmen wordt gereduceerd. Na onderzoek bij diverse ziekenhuizen, zien we dat het aantal alarmen tot wel 89%* gereduceerd kan worden.

Door irrelevante alarmen op veilige en betrouwbare wijze eruit te filteren, reduceren we het aantal gedistribueerde alarmen. Daardoor verbetert de respons op kritische alarmen. Dit kan bijdragen aan het reduceren van de werkdruk van uw zorgmedewerkers, alarmmoeheid voorkomen en daarmee alarmveiligheid verbeteren.

Hoe pakt Itémedical dit aan?

Lees meer

Vind uw oplossingen

Medisch Alarmmanagement

Lees meer

Afdelings- en management informatie

Lees meer

Patiënt Data
Management Systeem

Lees meer

Cardiologie

Lees meer

Patiënt Monitoring

Lees meer

Medicatie management

Lees meer

Hoe pakt Itémedical dit aan?

Om een goed en realistisch beeld te krijgen van uw devices en hun alarmen, maken we gebruik van onze klasse IIb gecertificeerde Mediscore Medical Device Data Gateway (MDDG) software. MediScore MDDG is merkonafhankelijk en leest het volledige protocol van het medical device uit: alarmen, settings en vitals.

Door het inzetten van een MediScore baseline-meting kunnen we u helpen om in de eerste plaats een goed inzicht te krijgen in de alarmen op uw IC-afdeling. Hierbij maken we inzichtelijk hoe de werkdruk van uw zorgprofessionals significant gereduceerd kan worden.

Bekijk dit praktijkvoorbeeld

In het onderstaand overzicht ziet u een significante alarmfiltering, zoals gerealiseerd door Itémedical bij een middelgroot ziekenhuis. Behalve een significante filtering van het aantal alarmen, levert dit ook een significant snellere respons op voor de echt kritische alarmen.

*Bij de baseline-meting (startsituatie, blauw) versus Mediscore MDDG elementaire filtering (oranje) en daarnaast de MediScore MDDG met (intentional) delays (rood).

Andere potentiële voordelen

  • Lagere werkdruk
  • Weten wanneer een alarm relevant is
  • Minder risico op alarmmoeheid en verhoging alarmveiligheid
  • Stille ICU-omgeving
  • Healing environment voor patiënt en zorgprofessional

Alarmfiltering ook voor uw zorgomgeving?
Vraag een demo aan