Familie contact met Covid-19 patiënten

Familie contact met Covid-19 patiënten

Eenvoudig informeren van familie

Op dit moment zien we dat de Intensive Care (IC) medewerkers overbelast raken in Nederland. Daarnaast lezen we in de media dat hierdoor ook het contact met familie van Covid-19 patiënten zeer beperkt is. Door inzet van de MediScore module Familie Contact wordt het voor IC zorgmedewerkers veel eenvoudiger om contact te hebben met de familie van de IC patiënten.

Wat houdt MediScore Familie Contact in?
Wanneer een naaste op de IC ligt, heeft dat meestal veel impact. Familie is vaak erg betrokken en zeer geïnteresseerd in de conditie van de patiënt. Deze betrokkenheid leidt met regelmaat tot veel telefoontjes van verschillende personen naar de afdeling. Deze telefoontjes komen veelal ongelegen en ze worden meestal niet gedocumenteerd, wat het lastig maakt om de informatie te verifiëren.

Versturen SMS
MediScore Familie Contact is een software tool welke SMS'jes verstuurt naar de contactpersonen van de patiënt. Door op vooraf afgesproken tijden een SMS te versturen, wordt de familie betrokken bij de behandeling van de patiënt. Dit voorkomt onnodige telefoontjes op onhandige tijdstippen. Binnen de module kan de verpleegkundige een SMS klaarzetten en versturen. SMS is een beveiligde manier van communicatie, omdat het privacy gevoelige informatie betreft. Hierdoor zijn de gegevens beveiligd volgens de laatste richtlijnen (AVG).

Hoe nu praktisch verder?
Om de MediScore ICU gebruikers zo veel mogelijk te ondersteunen bieden wij de module Familie Contact twee maanden gratis aan. Klik hier voor supportaanvraag voor de realisatie binnen enkele werkdagen.

Voor meer informatie, neem contact op met Itémedical. Bel 0344 – 66 39 30 of mail naar support@itemedical.nl.
 

Ga terug ›

Nieuws

MetaVision
20-05-2020

MetaVision

Lees verder
Maak kennis met onze nieuwe collega!
08-05-2020

Maak kennis met onze nieuwe collega!

Lees verder
Familie contact met Covid-19 patiënten
07-04-2020

Familie contact met Covid-19 patiënten

Lees verder
Meer nieuws ›