LHIC congres

LHIC congres

Itémedical was op 4 april 2013 aanwezig bij LHIC overleg 2013 over Zorgzwaarte en MediScore Reanimatie & SIT

Op de landelijke themadag BIR - LHIC heeft Intensivist Rob Bosman namens de Stichting NICE een presentatie gegeven over de nieuwe Zorgzwaartemeting voor Intensive Care afdelingen. Deze nieuwe meting is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Verpleegkundigen en de Stichting NICE. Deze Stichting heeft de definities van de nieuwe zorgzwaarte, in overleg met de vakgroep, verder aangescherpt en verzorgt daarnaast de datacollectie. Het doel van deze zorgzwaartemeting is vierledig:

  1. Komen tot een nationaal systeem
  2. Mogelijkheid voor registratie per dienst
  3. Te vertalen naar de TISS en NAS
  4. Mogelijkheid tot grotendeels geautomatiseerde vastlegging


Allereerst zal tijdens een pilotronde de haalbaarheid worden onderzocht op IC’s zonder PDMS, van een registratie per dienst en het automatisch vastleggen van een groot deel van de parameters. Verder wordt bekeken of de definities sluitend en eenduidig zijn. Itémedical ondersteunt deze pilot met een Zorgzwaarte module in MediScore ICU. Deze nieuwe module maakt het mogelijk de zorgzwaarte per dienst of per dag te registreren. Zoals u van ons gewend bent wordt de module geleverd inclusief koppeling met MetaVision, Rapportage en de Analysemanager. De komende weken wordt samen met de instellingen en de Stichting NICE gekeken wanneer de pilot van start kan gaan. Zodra deze startdatum bekend is, ziet u dat uiteraard direct terug op onze website.
 

Druk bezochte stand Itémedical

Op de landelijke themadag was Itémedical aanwezig met een aantal producten specifiek voor de intensive care. Naast het PDMS MetaVision trok het gloednieuwe Multi patiënt overview MV Panorama veel bekijks. De MediScore reanimatie en SIT module gedemonstreerd op een tablet gaf de bezoekers de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe gemakkelijk er events geregistreerd kunnen worden en wat voor ondersteuning dit pakket biedt tijdens een reanimatie of SIT oproep. Daarnaast kon men een demo zien van de MediScore module GRIP. De elektronische beslissingsondersteuning bij het reguleren van onder andere glucosewaarden en kalium is onderdeel van een nieuwe module. De eerste reacties hierop waren zeer positief.

Ga terug ›

Nieuws

MetaVision
20-05-2020

MetaVision

Lees verder
Maak kennis met onze nieuwe collega!
08-05-2020

Maak kennis met onze nieuwe collega!

Lees verder
Familie contact met Covid-19 patiënten
07-04-2020

Familie contact met Covid-19 patiënten

Lees verder
Meer nieuws ›