LUMC kiest voor de implementatie van ICnet.

LUMC kiest voor de implementatie van ICnet.

Het LUMC kiest voor de implementatie van ICnet voor de surveillance op ziekenhuis infecties en in tweede instantie voor de ondersteuning van het antibiotica stewardship team. 

ICnet is een informatiesysteem voor deskundigen infectiepreventie en Antibiotica team.

Het monitoren van micro-organismen in het LUMC is belangrijk voor het voorkomen van infecties. Een efficiënt Infectie Monitoring Systeem in één applicatie, geïntegreerd met het lab-systeem (microbiologie en KCL), EPD/PDMS en het apotheeksysteem, levert volledig inzicht bij mogelijke infecties en uitbraken. ICnet ondersteunt bij het inzetten van de juiste acties, op het juiste moment.

Van primair belang voor het voorkomen van infecties is het kunnen monitoren van micro organismen in het LUMC. Het LUMC wenst een informatie systeem waarin alle benodigde gegevens voor een goede monitoring van infecties in 1 applicatie te vinden zijn. ICnet is voor dit doel ontworpen.

Het doel van ICnet is om het LUMC instaat te stellen een significante  reductie  te realiseren van voorkombare ziekenhuis infecties. ICnet kent voor dat doel een tal van signalering en alarmering functies welke het LUMC helpen de juiste acties op het juiste moment in te zetten.

Door post operatieve patiënten binnen ICnet te voorzien van een “TAG” kunnen zij door ICnet gemonitord worden op mogelijke post operatieve infecties. Ook na heropname.

Voor POWI en Lijnensepsis is ICnet ook voorzien van registratie en import mogelijkheden om uiteindelijk te zorgen voor een complete export naar PREZIES .

 

Ga terug ›

Nieuws

MetaVision
20-05-2020

MetaVision

Lees verder
Maak kennis met onze nieuwe collega!
08-05-2020

Maak kennis met onze nieuwe collega!

Lees verder
Familie contact met Covid-19 patiënten
07-04-2020

Familie contact met Covid-19 patiënten

Lees verder
Meer nieuws ›