MetaVision gebruikersdag 2013

MetaVision gebruikersdag 2013

6 november 2013 vond de jaarlijkse gebruikersdag plaats in het VUMC. Ongeveer 130 gemotiveerde MetaVision gebruikers kwamen afgelopen week bijeen in het VUMC voor de jaarlijkse gebruikers bijeenkomst welke door de gebruikers zelf wordt georganiseerd.
 

Op deze dag kregen we diverse interessante presentaties waaronder een presentatie van Pieter Hak vanuit het MST. Hij vertelde over de uitbreiding van MetaVision naar de Algemene OK in zijn ziekenhuis en het belang van een goed intern projectmanagement. Veelal worden uitbreidingstrajecten onderschat op impact binnen de organisatie waarbij uiteindelijk toch heel veel werk valt op de schouders van de functioneel applicatie beheerders. Aansluitend volgde een mooie presentatie vanuit het OLVG waar men MetaVision heeft uitgebreid naar een deel van het Hartcentrum, waarbij de toepasbaarheid van MetaVision op andere afdelingen dan IC en OK ook positief werd aangetoond.

David de Haan van iMDsoft presenteerde de jaarlijkse ontwikkel roadmap. Dit jaar staat helemaal in het teken van de toekomstige MV6 versie. Waarbij de nadruk ligt op de toepasbaarheid van MetaVision op minder complexe afdelingen waar met name de multi-patiënt benadering een toevoeging is welke aansluit bij de verder ontwikkelende functionele wensen. Naast een nieuwe intuïtieve user interface werden meerdere nieuwe functionaliteiten voor de nieuwe MetaVision Suite getoond.

In de pauze konden de gebruikers bij de Demo opstellingen verder kennismaken met bijvoorbeeld de nieuwe zorgzwaarte module voor MediScore, ICnet voor surveillance op ziekenhuis infecties, uitbraak management en antibiotica stewardship, MVpanorama, Medicatie interactie en dubbel medicatie bewaking en inhoudelijk discussiëren over de Scripting mogelijkheden van MetaVision met onze scripting specialist Bart Veldhuis. 

Na de pauze vertelde Johan Vogelaar uit de Gelderse vallei over de implementatie van de medicatie koppeling. En met name over de uitdagingen die men tegenkomt bij het realiseren van zo’n complex project. De Gelderse Vallei is het tweede ziekenhuis in Nederland (naast de Isala klinieken) die in productie gebruik maken van een koppeling tussen MetaVision en het EVS. Addi Bianchi vertelde hoe MetaVision kan ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek. En het meest in het oog springende onderdeel was wel de webviewer oplossing welke het op relatief eenvoudige wijze mogelijk maakt MetaVision data te tonen in elke EPD omgeving zonder gebruik te maken van HL7 koppelingen. De oplossing van het LUMC werd op heldere wijze gepresenteerd door Ellen van Geest uit het Leidse ziekenhuis. Itémedical deed ter plekke de toezegging elk ziekenhuis te ondersteunen om dezelfde functionaliteit ook bij hen in ziekenhuis te realiseren. De webviewer van Itémedical zal voor iedereen te zien zijn op het aankomende Topics congres in de Werelt in Lunteren op 11 en 12 december 2013.

Al met al voor iedereen een zeer geslaagde dag welke volgend jaar zeker weer een vervolg krijgt.


 


Ga terug ›

Nieuws

MetaVision
20-05-2020

MetaVision

Lees verder
Maak kennis met onze nieuwe collega!
08-05-2020

Maak kennis met onze nieuwe collega!

Lees verder
Familie contact met Covid-19 patiënten
07-04-2020

Familie contact met Covid-19 patiënten

Lees verder
Meer nieuws ›