Stijgende belangstelling IC Nazorg poli

Stijgende belangstelling IC Nazorg poli

Steeds meer ziekenhuizen stellen een IC Nazorg poli in, of zijn in de afweging daarvan. Deze tendens speelt al een aantal jaren, met publicaties in Kritiek vanaf 2008, en de jaren daarna, en een indrukwekkend artikel in ICU management volume 11 – issue 3 van de herfst 2011, met de titel “After ICU”.

De term weinig ontgonnen gebied lijkt hier op z’n plaats. De getrokken conclusies ( There are numerous unrecognised or underestimated problems after ICU regarding physical end psychological recovery, as well as family, social, employment and housing aspects””) bieden genoeg grond om verder onderzoek te rechtvaardigen.

Uitdagingen liggen er ook op het gebied van privacy regels, waardoor het tot nu toe niet mogelijk is sterfte buiten het ziekenhuis automatisch te ontvangen. Hierdoor is de lange termijn overlevingspercentages van IC verblijf nog steeds niet goed vast te stellen. Een waardevol terrein van verder onderzoek.

Met MediScore IC heeft de Nederlandse Intensive Care wereld de perfecte basis om hiermee eenvoudig de applicatie uit te bouwen om dit soort poli’s functioneel maximaal te ondersteunen. Denk hierbij aan automatische planning, brieven generatie, e-mail triggers, Quality of Life score’s, en natuurlijk rapportages.

Vanzelfsprekend staat Itémedical klaar om hierover met u van gedachte te wisselen. We horen graag hoe we dit mede kunnen ondersteunen.

Ga terug ›

Nieuws

MetaVision
20-05-2020

MetaVision

Lees verder
Maak kennis met onze nieuwe collega!
08-05-2020

Maak kennis met onze nieuwe collega!

Lees verder
Familie contact met Covid-19 patiënten
07-04-2020

Familie contact met Covid-19 patiënten

Lees verder
Meer nieuws ›