VHIG Infectiepreventie congres 2013

VHIG Infectiepreventie congres 2013

Op 10 en 11 april 2013 werd het VHIG congres in Egmond aan Zee gehouden. Dit congres stond dit jaar onder andere in het teken van het 40 jarig jubileum van de VHIG waar Itémedical de VHIG van harte mee feliciteert!

 

De eerste congres dag stond met name in het teken van dit jubileum. Boeiend waren de voordrachten over de historie en de opmars naar de huidige invulling van Infectiepreventie in ziekenhuizen.

Tijdens de tweede dag werden actuele Infectiepreventie onderwerpen besproken. Duidelijk is dat Infectiepreventie actueler is dan ooit. Zorginstellingen hebben ieder hun eigen opzet van een Infectiepreventie team wel of niet gecombineerd met een A-team dat Antibiotica Stewardship nastreeft. Toch blijft het verzamelen van Infectie management informatie in relatie tot Antibiotica Stewardship een uitdaging voor veel ziekenhuizen. Het ZIS/EPD is vaak niet toereikend en niet volledig. Daarbij moet al deze informatie via een bestaande ICT infrastructuur van het ziekenhuis verzameld worden, gerapporteerd worden en geëxporteerd worden. Het is evident dat dit geen eenvoudige opgave is voor de ziekenhuizen.

In de afgelopen 10 jaar heeft ICNet een software oplossing ontwikkeld die inmiddels wereldwijd in meer dan 1.000 ziekenhuizen met succes geïmplementeerd is.

Kenmerken van de ICNet NG oplossing zijn o.a.:

  • Infectie preventie management
  • Outbreak Controle
  • Management informatie en Rapportage functionaliteit
  • Antibiotica Stewardship
  • Post Operatieve Wond Infectie (POWI)
  • Nederlands datasets (PREZIES/IGZ etc.)
  • Onafhankelijk welk ZIS/EPD het ziekenhuis gebruikt

 

De enorme belangstelling tijdens het VHIG congres voor de ICNet oplossing geeft aan dat de ziekenhuizen een actuele behoefte hebben aan een goede Infectiepreventie software oplossing. Deze Infectiepreventie software oplossing moet niet alleen een efficiënte en proactieve werkwijze van het Infectiepreventie team ondersteunen maar ook meer tijd vrijmaken voor het Infectiepreventie team om proactief te werken met behulp van de verzamelde Infectie management informatie en epidemiologische gegevens.

Wilt u meer informatie over de ICNet Infectiepreventie software oplossing, dan kunt u contact opnemen met:

Itémedical B.V. in Tiel / Telefoon: 0344-66 39 30 / info@itemedical.nl

Ga terug ›

Nieuws

MetaVision
20-05-2020

MetaVision

Lees verder
Maak kennis met onze nieuwe collega!
08-05-2020

Maak kennis met onze nieuwe collega!

Lees verder
Familie contact met Covid-19 patiënten
07-04-2020

Familie contact met Covid-19 patiënten

Lees verder
Meer nieuws ›